Cuida tus pensamientos porque se volverán palabras, cuida tus palabras porque se transformarán en actos. Cuida tus actos porque se convertirán en costumbres. Cuida tus costumbres porque forjarán tu carácter. Cuida tu carácter porque creará tu destino. Y...tu destino será tu vida. Ghandi.

19 julio 2010

Benedetta Tagliabue, fora de context.

Va ser parella sentimental i professional de l'arquitecte Enric Miralles, desaparegut el 2000. Des d'aquella data, l'empenta vital de Benedetta Tagliabue l'ha fet tirar endavant amb èxit el negoci, dirigir l'estudi i fer créixer una família amb dos fills. En un món eminentment d'homes, aquesta arquitecta s'ha fet un nom i ha adquirit prestigi internacional amb projectes com el Pavelló d'Espanya a l'Exposició Universal de Xangai, el Parlament d'Escòcia o l'edifici corporatiu de Gas Natural i la reforma del Mercat de Santa Caterina, entre altres, a Barcelona, la ciutat d'adopció que ha enamorat aquesta milanesa.



MONTSERRAT.BENEDETTA TAGLIABUE
El dia que l'equip del programa es va posar en contacte amb l'arquitecta italiana Benedetta Tagliabue la seva resposta va ser molt clara: "vull fer Montserrat".

Montserrat és el paisatge que més va impactar l'arquitecta italiana en arribar a Catalunya, ara fa 20 anys. Per les formes de les agulles, sortides del taller d'un escultor, i pel que representa per Catalunya.

Bendetta Tagliabue, coautora d'edificis tan singulars com la seu de Gas Natural o la remodelació del mercat de Santa Caterina de Barcelona, fa un recorregut ascendent que comença amb l'origen submarí de la muntanya, continua amb una visita a la basílica i alguns dels espais de convivència dels monjos i acaba als cims







L'illa del tresor - 16/10/2005
Benedetta Tagliabue
Amb llapis i imaginació, així és com aquesta italiana dissenya la casa ideal en companyia de Joan Ollé i Joan Barril. Els seus periples per Venècia, Nova York i Barcelona, la passió per Leopardi i per la música de Ravi Shankar o els comiats més decisius conformaran així l'arquitectura d'un programa.
http://www.tv3.cat/videos/

No hay comentarios: