Cuida tus pensamientos porque se volverán palabras, cuida tus palabras porque se transformarán en actos. Cuida tus actos porque se convertirán en costumbres. Cuida tus costumbres porque forjarán tu carácter. Cuida tu carácter porque creará tu destino. Y...tu destino será tu vida. Ghandi.

25 diciembre 2008

Revolta Global - Esquerra AnticapitalistaDIARI AVUI
Intel·lectuals donen suport a l’esquerra radical per a Europa

19 des.- Un manifest signat per 800 personalitats és la carta de presentació de la candidatura de Revolta Global - Esquerra Anticapitalista a les eleccions europees del 7 de juny. Entre les adhesions hi ha Fermín Muguruza, Ignacio Ramonet, Manuel Rivas, Rosa Regàs, Jordi Dauder, Carlos Azagra i músics de Reincidentes, Ojos de Brujo i La Troba Kung Fu.


Manifest "Canviar el món de base és avui més necessari que mai. Per una candidatura anticapitalista a les eleccions europees de 2009"


Ara més que mai s’ha fet evident que el capitalisme global ha generat unes forces destructives que, en el seu afany per acumular riquesa, provoquen una major desigualtat social i amenacen la supervivència del conjunt de la humanitat i del planeta.

A Catalunya i a l’Estat espanyol, els efectes de la crisi són ja innegables. Malgrat la retòrica, la resposta a la crisi del govern de Zapatero aprofundirà les mesures fiscals regressives, les privatitzacions, les obres públiques faraòniques insostenibles i els regals fiscals al gran capital, mentre augmenten l’atur i la precarització de les nostres vides, es deteriora, mercantiliza i privatitza serveis públics bàsics i es neguen drets socials fonamentals com els d’un habitatge i unes pensions dignes. Es tracta de la mateixa política que s’està adoptant en el marc d’una Unió Europea al servei de les multinacionals i no dels pobles.

Enfront de tots els intents de fer pagar als sectors populars la crisi d’aquest sistema és necessari organitzar la resistència i reforçar les lluites socials, amb criteris unitaris i buscant convergències. Però pensem que la resistència social no és suficient. És necessària una alternativa política anticapitalista, l’única lleialtat de la qual estigui en les lluites i moviments socials, que mai accepti participar en la gestió del sistema, que sàpiga escoltar i aprendre, i que mereixi confiança. Aquesta alternativa no existeix i volem contribuir a construir-la. Sabem que és una tasca arriscada i difícil, que comportarà molt esforç durant molt temps i que només arribarà a bon port si convergeixen en ella, des de les seves pròpies experiències, organitzacions i idees, aquells/es que ara comparteixen ja les crítiques radicals i les lluites contra aquest sistema, però encara no un projecte polític anticapitalista alternatiu.

Per a avançar en aquest camí, Izquierda Anticapitalista al conjunt de l’Estat espanyol i Revolta Global-Esquerra Anticapitalista a Catalunya ha decidit presentar-se a les pròximes eleccions europees de juny de 2009 buscant la col·laboració de sindicalistes, activistes i militants independents. Amb aquesta perspectiva ha començat el procés de recerca de les 15.000 signatures de ciutadans/as que es requereixen per a poder presentar una llista.

Les o els sotasignats hem conegut aquesta iniciativa, ens sembla important que surti endavant i la saludem positivament. Manifestem la nostra voluntat de donar la nostra signatura en la recerca de les 15.000 necessàries i encoratjem a les persones que formen part de l’esquerra social, política o cultural a fer-ho, ja sigui en suport al projecte o simplement defensant el dret democràtic a l’existència d’una candidatura anticapitalista com aquesta. Per a totes aquestes raons subscrivim, a títol individual i sense parlar en nom de les nostres organitzacions, col·lectius o campanyes, aquest manifest.


--------------------------------------------------------------------------------

Entre els firmants es troben:

sindicalistes com Cándido i Morala, Josep Garganté CGT-TMB, Joan Sebastià de l’USTEC, Salvador Duran Rico, secretari general del Sindicato Ferroviario de Barcelona

professors com Paco Fernández Buey, José Vidal Beneyto, Albert Recio, Jordi Borja, Carlos Taibo, Gerardo Pisarello, Javier Martínez Peinado, Pedro Ibarra, Irene Maestro, Pelai Pagès, Daniel Raventós, Raimundo Viejo, Tomás Villasante, Rafael Díaz-Salazar, Antoni Domènech, Joaquim Sempere, Carlos Ballesteros

escriptors com Rosa Regàs, Manuel Rivas, Salah Jamal, Santiago Alba Rico, José Luis Sampedro

feministes com Montserrat Cervera, Elena Grau, Justa Monter

ecologistes com Jorge Riechman, Ramón Fernández Durán, Iñaki Bárcena

músics com Joan Garriga cantant de la Troba Kung-Fú, Fermín Muguruza, Ernando Madina de Reincidentes i músics d’Ojos de Brujo i La Carrau

periodistes com Ignacio Ramonet, Ramón Chao, Javier Ortíz

actors com Jordi Dauder, Agustín Jiménez

pagesos com Pep Riera, Josep Pàmies, Paul Nicholson de la Vía Campesina, Jerónimo Aguado

activistes com Gabriela Serra, Josep Maria Hosta, Xavier Montagut, Ampar Salvador

cristians de base com Evaristo Villar, Carlos Pereda, Glòria Casaldàliga

dibuixants com Carlos Azagra, Miguel Brieva

editors com Anna Monjo d’Icaria editorial i Carlos Prieto del Campo de la New Left Review

fotògrafs com Xabier Ribas, Joan Tomàs, entre d’altres.


http://revoltaglobal.cat/article1910.html

[Per adherir-se al manifest enviar un email a difusio@revoltaglobal.cat]

Salut!Carta a El País
Madrid, 18 dic.- Señor Director:
Al parecer, que una organización política anuncie que se va a presentar a las próximas elecciones europeas con alternativas nuevas y propuestas para salir del marasmo económico, social y político en el que nos han metido los bancos y gobiernos irresponsables no merece la atención de "El periódico global en español".
Ni siquiera si esta iniciativa viene avalada con las firmas de 800 activistas sociales e intelectuales como Rosa Regás, Ignacio Ramonet, José Vidal Beneyto, Ramón Chao, Justa Montero, Beatriz Gimeno, Ramón Fernández Durán, Cándido y Morala, Héctor Anabitarte, Jordi Dauder, Carlos Taibo, Fermín Muguruza, Celia Amorós, Montserrat Galcerán, Paul Nicholson, Ladislao Martínez, Jorge Riechmann, Evaristo Villar, José Luis Sampedro, Manuel Rivas, Julia Varela, Eneko, Paco Fernández Buey, Rafael Díaz Salazar, Luis Otero y un largo etc. Es lamentable que, en los tiempos que corren, no se informe de nuevas iniciativas que nacen desde los movimientos sociales apoyadas por las personas más representativas de diversos sectores de nuestra sociedad que creen que otra Europa y otro mundo son posibles.
Atentamente, Pepe Mejía, Gabinete de prensa de Izquierda Anticapitalista (IA)

No hay comentarios: